TO BUY OR NOT TO BUY?

 
Märker att min iPhone 4-kamera spelar på sista versen. Plz God or Jesus, ge mig en iPhone 5S i roséguld tack!
 
Efter att ha varit omringad av kläder hela dagen på Topshop begav jag mig till Zara efter jobbet för att titta på ännu fler godbitar. Den här dressen har stått högst upp på önskelistan ett bra tag nu. Prislappen visar på 60 pund, vilket motsvarar en arbetsdag och jag funderar på om den inte är värd det ändå? Är galen i pennkjolar med slits och äger inte enda. Vad tycker ni? 
 
Imorgon blir det jobb i butiken fram till åtta. Ska få en ny jobboutfit också vilket ska bli väldigt spännande. Är riktigt taggad på att jobba i butiken faktiskt, det var en vecka sedan nu och det ska bli skönt med miljöombyte från Topshop, inte minst ska det bli skönt att slippa Topshops totalt värdelösa DJ som spelat de sämsta mixarna  någonsin hela veckan. På fredag flyttar vi äntligen in i vår nya lägenhet. SÅ SÅ SÅ taggad! Vi hörs!
GIVE ME | | En kommentar |

DAG 26

 
 
 
Hejhej! Idag är det lördag men det känns som vilken dag som helst eftersom jag jobbar hela helgen. Jobbet går bra, men jag har mest varit på Topshop det senaste, vilket inte är alls lika roligt som att vara i butiken. Hoppas att jag kommer komma in i det lite bättre och kanske lära känna lite folk, men just nu känns det inte alls kul att vara där. Alla känner redan varandra, pratar språk jag inte förstår och är inte särskilt hjälpsamma (om man bortser från en skitjobbig kille som raggar på mig konstant, vet inte vart jag ska ta vägen riktigt). Butiken är däremot hur rolig som helst och alla är så himla snälla. Hoppas på att få vara där mer i framtiden, novemberschemat visar 10 dagar på Topshop och 15 i butiken, vilket ju får funka. Har nästan inga lediga helgdagar, vilket är jättetråkigt. Man är ju bortskämd med att vara ledig lördag-söndag, så att nu jobba 9-timmarspass är en stor omställning. Nästa lediga dag är tisdag, då ska jag försöka hitta på någonting roligt. 
 
Just nu bor vi i en skruttig lägenhet i ett lite läskigt område. Det känns förjävligt, men på fredag flyttar vi till en superfin lägenhet tillsammans med fyra andra svenska tjejer. Ser fram emot det obeskrivligt mycket. Hoppas att allt går vägen med kontraktet, för det vore så otroligt skönt att äntligen bo någonstans som faktiskt är ens eget och mer långvarigt än en vecka åt gången.
 
Mamma och mina systrar har bokat en resa hit om tio dagar också. Ska bli underbart! Har längtat efter alla så mycket, kan inte riktigt förstå att vi snart har varit ifrån varandra i en månad! Sedan kommer Sandra och hälsar på i december också! Ska bli så kul att se min bästis igen, även om det är ett tag kvar! 
 
Vill ha mer tid till bloggen, för det är så mycket jag skulle vilja visa och berätta, men jag hinner nästan aldrig fota och då känns det liksom inte så roligt att skriva heller. Är ju ute 11 timmar om dagen och när man kommer hem blir det mest att äta, slappa och sova. Hoppas på bättring när vi har flyttat och restiden till jobbet blir betydligt kortare! 
 
Livet i London är bra, men man har knappt någon tid att faktiskt uppleva staden när man jobbar heltid, och det måste man ju göra för att kunna överleva här. Kan ibland bli avundsjuk på alla studenter eller aupairer som har så mycket fritid, samtidigt som jag är glad över att få chansen att jobba på ett så bra företag, och tror att jag kommer ha nytta av det i mitt framtida yrkesliv också. Saknar min familj väldigt mycket, saknar svenskt kranvatten (vattnet här smakar bara klor), saknar att bara sitta och slappa framför teven, saknar hembakt fika och mammas mat, saknar mina kompisar och min släkt och saknar att bo i ett hus där det inte sitter en lapp på dörren som varnar om att hemlösa kan bryta sig in i huset för att sova. Det är väldigt jobbigt här ibland, särskilt när man tänker på att man kanske måste vara kvar över jul, men samtidigt kan jag inte tänka mig vart jag annars skulle vara. Det här är rätt steg för mig just nu och jag hoppas att allt kommer falla på plats såsmåningom. 
EVERYTHING ELSE | | Kommentera |

LITE BABBEL

Hej hej bloggen!

Måste tyvärr meddela att jag inte har några bilder att bjussa på, men då bloggen numera främst fungerar som en kommunikationskanal mellan mig och diverse familjemedlemmar hemma i Sverige (hej mormor!) tänkte jag att ni kanske ville veta lite vad jag har för mig ändå.
 
Just nu är det väldigt mycket på gång. Har jobbat på Topshop hela helgen. Det var svårt och lite ensamt, men mina kollegor säger att man brukar skaffa vänner efter ett litet tag och att det blir mycket roligare! Imorgon flyttar jag och Tilda från 92 Memorial Avenue och ungefär 20 minuter norrut. Där ska vi bo i 1,5 vecka ungefär, tills vi förhoppningsvis får flytta in i en helt fantastisk lägenhet i Maida Vale/Paddington/Little Venice/whatever, något jäkligt posh och västligt område iallafall. Egentligen är lägenheten liiiite för dyr och vi kommer få leva på vatten och bröd (okej, inte bröd, det är alldeles för dyrt... kål kanske?) framöver, men det känns faktiskt värt det! Lägenheten är grym, läget är amazing och den delas med fyra svenska tjejer i vår ålder vilket känns väldigt tryggt och bra såhär i början. Det är kul att träffa människor från olika platser, men det blir en liten kulturkrock i vår flatshare idag där vi delar med studenter som alla är bra mycket äldre än oss och typ lagar ris med vitlök till frukost. No judgement! 
 
Idag var jag ledig, vilket var jätteskönt! Har inte direkt tagit så bra vara på min lediga dag, utan har gått här hemma och packat och myst. Ätit upp de sista resterna från kylskåpet och sånt ni vet. På kvällen var jag däremot medbjuden på middag med mina kollegor från Dahlia. Vi gick till Cha Cha Moon som var ett jättetrevligt asiatiskt ställe med god mat och goda drinkar (helt ok priser också). Rekommenderas! Det var en liten avskedsmiddag för en av tjejerna som ska sluta (det är väl henne jag tar över efter kan man säga), och det var väldigt trevligt. Jag hade inte träffat alla förut, men kände att det var ett bra tillfälle att lära känna alla lite bättre och bli lite mer en i gänget. Både vi från butiken, en tjej från huvudkontoret och designern Tracey var med och alla var så himla trevliga! Lite svårt att hänga med i samtalet såklart när alla pratar engelska superfort och känner varandra sedan länge, men det varr kul ändå. Alla är väldigt stöttande och snälla mot mig, vilket är väldigt skönt! Tjejen som slutar ska ut och resa jorden runt i ett år och eftersom alla är äldre än mig hade de massa roliga historier om sina egna resor att berätta, så det var helt klart en bra kväll! Jag är verkligen tacksam över mitt jobb och hoppas att jag snart kommer in i rutinerna på Topshop så att det känns lika bra där som det gör i butiken. Imorgon jobbar jag 11-20, så länge, och sen flyttar vi! Kommer vara helt slut! Vi hörs!
LONDON | | En kommentar |
Upp