2014

 
Året börjar närma sig sitt slut och jag kan bara konstatera att 2014 varit det bästa året någonsin. Helt klart många toppar och dalar, i perioder har jag varit så otroligt nere. Det blir väl så när man bor i ett annat land, förlorar jobbet och liksom tappar fotfästet litegrann. Men det har också varit helt fantastiskt. Så många underbara människor, så mycket glädje och bara så många minnen som jag alltid kommer bära med mig. Tyvärr är ju både min gamla dator och mobil sönder så jag kan inte riktigt bjuda på någon årssammanfattning med bilder för tillfället, men här kommer iallafall en lista som jag fyllt i de senaste åren. Mest för min egen skull kanske, men lite för er också. 
 


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
 Så mycket egentligen, men det mest minnesvärda är kanske att jag skrev lägenhetskontrakt, piercade mig och fick permanent fulltidsjobb. 
2. Höll du några av dina nyårslöften?  Minns inte om jag ens hade några nyårslöften. Fan vad tråkigt. I år ska jag skriva ner löftena så jag minns dem.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inga nära vänner, men flera gamla vänner har fått barn. Känns surrealistiskt, men väldigt roligt för dem såklart!
4. Dog någon som stod dig nära? Sir Francis, God bless him, may he rest in peace. 
5. Vilka länder besökte du? Sverige, England och Spanien tror jag är de enda. Blir ju inte lika mycket resande när man bor här tyvärr. 
6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015? Såg att jag inför 2014 hade önskat mig ett större socialt nätverk här i London, och det har jag ju minst sagt fått. Så tacksam över alla underbara människor jag delat London med det här året. Inför 2015 vill jag nog ha lite mer ledighet, kunna resa i sommar (och vara i Sverige), kanske plugga i höst? Uschj, jag vill helst inte tänka på det. London är för bra just nu. 
7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Jag kommer nog alltid minnas dagen vi flyttade ut från Flat 82, för att det var så jäkla stort och avgörande på något sätt. Men jag har på riktigt så många dagar jag minns. Särskilt från i somras. 
8. Vad var din största framgång 2014? Att jag ryckte upp mig där i februari efter att ha varit så nere när jag inte fick vara kvar på mitt gamla jobb. Jag skaffade ett nytt jobb (som jag hatade hatade hatade de första månaderna), men jag övervann det och nu trivs jag så fantastiskt bra. Om man bara orkar ge saker en chans så kan det faktiskt bli så himla bra tillslut. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har ju alltid problem med min hand, men annars har jag inte direkt varken skadat mig eller varit sjuk vad jag kan minnas. Man är ju konstant förkyld i London, but that's it really. 
11. Bästa köpet? Min dator och min mobil. Tack pappa. <3 Om det är saker jag köpt personligen så måste jag säga mina Vagabondboots och mina nya Nike Airmax (som jag inte ens har visat), Love em!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hyra, for sure! Sen Oyster card och sen mat (och ÖL!). Jag och Tilda är såna jäkla lyxlirare ibland då jag hatar att laga mat. Äter hellre pasta och ketchup i fem dagar för att sedan kunna gå ut och äta någonting gott. 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag faktiskt trivs så himla bra på jobbet, att jag har så fina kollegor och att jag vet att jag faktiskt gör bra ifrån mig och att folk uppskattar det. att jag trivs så fantastiskt bra i vår nya lägenhet, det funkar så bra med Mathilda och Andrea och det är jag så tacksam för, det är ju alltid en risk att flytta ihop med nya människor. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Fortfarande är det ju Arctic Monkeys AM som går på repeat här hemma, men jag har två listor som jag spelat sönder i år. HÄR och HÄR!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Överlag var jag mycket gladare. Sedan kan jag vara väldigt ledsen ibland tyvärr, men jag ser inte 2014 som ett sorgset år. 
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hållit i mina pengar kanske. Så att slutet av varje månad inte är ett sådant kaos. Men det hör väl till när man är ung och bor i London? 
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig!
18. Hur tillbringde du julen? Jag är lite tidigt ute med den här listan ser jag, haha. Vi får se vad som händer på jul.
19. Blev du kär i år? Inte kär direkt, men lite flirtations har man ju haft, haha! 
20. Favoritprogram på TV? Har ju knappt haft någon TV, men i Flat 82 blev det mycket The Inbetweeners, Keeping up with Kardashians, What happens in Kavos och så X-Factor såklart (Tilda's obsessed!). Men TV-serier så har det varit Orange is the New Black, Sex & The City och The Good Wife. 
21. Bästa boken du läste i år? Skäms lite nu men jag tror inte jag har läst klart en enda bok i år. 
22. Största musikaliska upptäckten? Kolla mina spellistor, tror inte jag har något särskilt band eller så, mer enskilda låtar. Men älskar CHVRCHES och The Knife som jag fick upp ögonen lite extra för i år. 
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En plattång! Så värt!!!
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej, jag hade inte direkt önksat mig så mycket vad jag minns. 
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? BÄSTA födelsedagen. Jag och Tilda var på Afternoon Tea, sedan gick vi på stan, åt middag på Wahaca med tjejerna och skakade lite rumpa på G-A-Y. 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om alla mina babes inte lämnade London tack. 
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2014? 5/7 dagar går jag ju klädd i Superdry, så jag har lite tappat mig själv här, haha. Men min stil 2014 har varit mycket svart, som alltid, jag har satsat mer på enklare basplagg och på plagg som faktiskt passar min kroppsform. Känns som min garderob är på rätt väg, men lite mer pengar till kläder hade ju inte direkt skadat. 
29. Vad fick dig att må bra? Mina fina vänner här i London, mina vänner och min famil hemmaj (trots att man inte pratar så ofta), att jag har ett heltidsjobb så att jag vet att jag har pengar varje månad, mina kollegor, London, livet. Tilda, SÅKLART, skulle inte klara mig en vecka utan den tjejen. 
30. De bästa nya människorna du träffade? ÅH Gud, det är så många! ALLA på Superdry verkligen. Nadine, Mathilda Mof och Märta, Mathilda D, det känns som att jag glömt någon, men ja, det finns verkligen många som gjort avtryck i år. 
LISTS | |
Upp