TUESDAY AGAIN

 
1. Cha Cha Mon (Ganton Street, Soho, bästa vietnamesiska maten + billiga drinkar). 2. Exmouth Cofee Company, Aldgate East, där vi åt frukost igår. 3. Fabrique (Hoxton, godaste vedugnsbrödet och kaffet).
 
Tre Instagrambilder på goda saker jag ätit den senaste tiden. Idag skulle jag egentligen varit ledig, men jobbet ringde in mig så jag jobbar öppning 8-16. Har ärligt talat ingenting emot det, då jag redan varit ledig i två dagar och jag faktiskt trivs väldigt bra på mitt jobb. Saknar alla när jag varit borta ett tag, haha. Efter jobbet vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Någonting produktivt måste det nästan bli, för vi alla i lägenheten har klättrat på väggarna av tristess de senaste dagarna. Om vi gör någonting spännande lovar jag att visa det för er lite senare. Puss!
 
ENG: I was supposed to be off today, but work needed me to do an opening shift, which I really do not mind. As sad as it sounds, I kind of miss work after having been off for two days, so I'm kind of happy to be back tomorrow and hang out with all my colleauges. Since I finish at 4 pm I have to think of something productive to do with my afternoon, since we have all been really bored in the flat lately, kind of climbing on the walls. If we do something interesting, I'm sure I'll show you later. Puss!
 
 
EVERYTHING ELSE | |
#1 - - rebecca:

hej jag älskar din blogg och den har gtt mig många bra tips! men jag behöver hjälp med en sak. kag har läst att många kanske inte får en heltidsantälning först, och då blir ju lönen mindre. hur gör man för att ekonomin ska gå ihop? vad kan man räkna med att betala i hyra? räcker lönen till allting, dvs hyra, mat, tunnelbanekort... man lever ju inte flott direkt, men bara så man inte går minus... tacksam för svar!

Svar: Hej! Tack, vad roligt att höra! På mitt nuvarande jobb började jag med att jobba deltid (cirka 25-30 timmar) och för att vara helt ärlig så gick det verkligen inte ihop ekonomiskt. Jag hade tur som hade snälla föräldrar och kompisar som jag kunde låna pengar av, samt att jag hade lite pengar sparade sedan innan. Jag skulle generellt säga att tjänar du mindre än 7 pund i timmen måste du jobba heltid för att klara dig. Hyra varierar så otroligt mycket beroende på vart du vill bo och om du delar rum eller inte, men jag skulle generellt säga att de flesta jag känner som jobbar i retail och liknande betalar mellan 350-550 pund i månaden! Tunnelbanekort kostar 120 pund för zon 1-2, själv åker jag buss då det är billigare. Mat är aldrig något problem då det finns många jättebilliga lågprisaffärer plus att jag har förmånen att bo med folk som tar med sig mat hem från jobbet varje dag.
Mitt råd är att om du vet med dig att du inte har så mycket sparpengar att leva av, försök skaffa ett heltidsjobb alternativt ett deltid med högre lön/dricks. Visst, många deltid går över till heltid ganska snabbt, men det kan även ta flera månader eftersom det oftast är väldigt smidigt för en arbetsgivare att ha många deltidsanställda istället för heltid.

Men, låt inget av det här avskräcka dig. Allt går om man vill och du kommer ha the time of your life i London! :)
beatrice

#2 - - rebecca:

okej shit nu blir jag lite nervös.. men att flytta till london är min dröm och dt är verkligen nåt jag vill testa! men att åka dit men sen behöva vända igen för att pengarna inte räcker känns tragiskt... men om man har ca 10.000 per månad, då borde man klara sig eller? jag läste ditt inlägg om att skaffa jobb i London, jättebra! men överallt jag har läst säger folk att det är lätt att få jobb... men är det verkligen SÅ lätt? folk borde ju komma till affärer varje dag och fråga efter jobb... alla kan ju inte få det? jag har inte mycket pengar sparat nu, och få ett jobb i sverige som nyligen arbetslös känns ganska... hopplöst?

Svar: Om du inte är kräsen så är det lätt att få jobb. Tänk på att det finns tusentals butiker och caféer i London. Visst, folk söker jobb varje dag, men folk slutar också varje dag!
beatrice

Upp